Indien u het slachtoffer bent van een ongeval dat veroorzaakt is door iemand anders, dan is het in de praktijk zo dat de verzekering van de wederpartij uw schade betaald.

Maar wat wanneer u zelf schuldig bent aan het ontstaan van het ongeval en u heeft letsel?

Normaliter krijgt u hierbij geen letselschadevergoeding. Echter wel, wanneer u naast uw WA verzekering een SVI-verzekering heeft afgesloten. De afkorting staat voor Schade Verzekering Inzittenden en keert, afhankelijk van de polis, uit voor letselschade door eigen schuld.

Deze optie is ook mogelijk voor een motor of scooter.

Let daarbij op, dat niet bij alle verzekeringsmaatschappijen het verlies aan inkomsten volledig wordt gedekt. Bekijk daarom altijd nauwkeurig wat wel of niet onder de dekking valt, voordat u een verzekering afsluit.

De meerprijs van een SVI-verzekering is vaak enkele euro’s per maand. Wij adviseren u deze module erbij te nemen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en uw letselschade door eigen toedoen, is dan voor een groot deel gedekt.

Als laatste dient u deze SVI-verzekering niet te verwarren met een OI-verzekering, ofwel Ongeval Inzittenden Verzekering. Deze keert alleen uit bij invaliditeit of overlijden.

Voor zowel het claimen van uw schade onder WA- als SVI-verzekering, kunt bij ons kantoor terecht.